ANAF a precizat că sediile instituțiilor media ale familiei Voiculescu vor fi scoase la licitație, iar șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a reclamat la CSM că directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a trucat un interviu dat de ea, pentru a-și legitima cauza.

„Conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a răspuns solicitării făcute de reprezentanții Antena TV Group SA și a avut o întâlnire la sediul instituției”, au precizat reprezentanții ANAF într-un comunicat de presă de vineri.

Întâlnirea a avut loc vineri, în ziua în care aproximativ cinci mii de persoane s-au adunat la o întâlnire cu vedetele Antenei 3, o manifestare publică organizată de reprezentanții trustului Intact în Piața Constituției din București.

„În cadrul discuției, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinței definitive nr.888 pronunțate de Curtea de Apel București în data de 08.08.2014 și continuarea procesului de validare a executării acesteia. În conformitate cu OG. 14/2007 și în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitație a bunurilor confiscate”, scriu reprezentanții Fiscului, fără a preciza ce se întâmplă cu sarcinile care încă grevează sediile în care funcționează instituțiile media ale trustului Intact.

Clădirile Antenelor familiei Voiculescu au fost principalul subiect de discuție al zilei de vineri. În afară de întâlnirea cu ANAF și de mitingul din Piața Constituției, o altă controversă a căpătat valențe instituționale. Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să constate dacă afirmațiile făcute joi seară, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, "sunt de natură să afecteze negativ și nejustificat opinia publică, în sensul de a pune la îndoială autoritatea și imparțialitatea autorității judiciare".

Joi seară, Mihai Gâdea a scos din context un răspuns dat de Kovesi într-un interviu pentru Adevărul, sugerând că procurorul șef al DNA este de părere că instituțiile media ale trustului Intact sunt îndreptățite să închirieze imobilele ce ar trebui confiscate de stat.

"Dimpotrivă, procurorul șef Laura Codruta Kovesi reafirmă cu fermitate principiul potrivit căruia orice hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată fără discuții și subliniază că acesta este un principiu de bază al statului de drept, care consacră separația și echilibrul puterilor în stat, fiind clar stipulat în Constituția României", se arată într-un comunicat de vineri al DNA.