Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri drecretul prin care Anca Jurma, fostă șefă interimară a DNA în perioada iulie 2018 - ianuarie 2019, s-a pensionat. Ea are 58 de ani.

Pe 7 ianuarie 2019, Anca Jurma a trimis o scrisoare secției speciale pentru procurori din cadrul CSM prin care spune că nu mai vrea un nou mandat interimar la șefia DNA, a anunțat ministrul Justiției de atunci, Tudorel Toader.

Pe 9 iulie, procurorul general de la acea vreme, Augustin Lazăr, a emis ordinul prin care Anca Jurma a fost delegată în funcția de procuror-șef al DNA, după revocarea din funcție a Laurei Codruța Koveși.

Pe 21 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numire a Adinei Florea în funcția de procuror-șef al DNA, iar pe 27 decembrie, ministrul Justiției spunea că a transmis o nouă solicitarea către președintele României de numire tot a Adinei Florea la șefia DNA. În replică, președintele a spus că solicitarea lui Tudorel Toader de a o propune din nou pe Adina Florea este ciudată.