Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a deschis un dosar penal și efectuează cercetări pentru identificarea persoanei sau persoanelor care au vandalizat Monumentul Secuilor din Târgu Mureș, desenând pe acesta, cu grafitti, drapelul României.

"La data de 05 februarie a.c, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 20.00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o secțiune a monumentului Secuilor Martiri, situat pe strada Secuilor Martiri, din municipiul Târgu Mureș, a fost vopsită în culorile roșu, galben și albastru. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale, sub supravegherea unității de parchet competente", a anunțat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Într-o postare pe site-ul propriu, UDMR a arătat că este regretabil că prin aceste manifestări se încearcă provocarea de conflicte între comunitățile române și maghiare, la o lună și jumătate după ce acestea și-au unit forțele pentru viitorul municipiului Târgu Mureș.

UDMR a condamnat toate manifestările extremiste și a cerut locuitorilor din Târgu Mureș ca, oricât de scandalos li s-ar părea gestul, să nu cedeze acestei provocării și să nu se lase incitați.

Uniunea a precizat că a depus o plângere împotriva autorilor necunoscuți, iar polițiștii efectuează cercetări în acest sens.