Ministrul Justiției, Ana Birchall, a spus sâmbătă că a cerut directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor o informare de urgență privind ziua liberă de care ar fi beneficiat joi Liviu Dragnea, fostul șef al PSD.

Șeful ANP a declanșat, la rându-i, verificări la Penitenciarul Rahova, informează Mediafax. Verificările vin după ce în spațiul public au apărut informații că Dragnea ar fi beneficiat de o zi liberă, joi 31 octombrie, deși acesta ar fi cercetat în alte dosare penale, fapt ce ar însemna că nu poate primi permisie.

Contactată telefonic de Mediafax, Ana Birchall a confirmat că deja a vorbit cu directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor căruia i-a solicitat o informare completă în regim de urgență.

În urma acestei solicitări, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus, la rândul său, verificări la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.