Femeia care s-a angajat în funcția de auditor public la Curtea de Conturi folosind o diplomă de licență falsă a fost reținută luni, după ce a fost audiată la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

Potrivit unor surse juridice, citate de Agerpres, polițiștii DICE din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat, luni, două percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații, potrivit IGPR.

Perchezițiile au fost efectuate la proprietățile unei persoane, care ar fi prezentat pentru angajarea la o instituție în funcția de auditor public extern o diplomă de licență care nu ar corespunde realității, în sensul că documentele necesare pentru susținerea examenului de licență ar fi falsificate.

"De asemenea, cu aceeași diplomă, ar fi ocupat, anterior, funcția de șef serviciu financiar-contabil într-o instituție publică locală, specializată în ocrotirea și protecția copilului", arată sursa citată.

Totodată, aceasta nu ar fi completat corespunzător declarația de avere, prin omiterea declarării a șapte imobile.