Declarațiile omului de afaceri Gigi Becali că s-ar fi plimbat cu șareta și ar fi jucat table cu șefa Penitenciarului Jilava în perioada în care a fost încarcerat, dar și faptul că ar fi intervenit la aceasta în favoarea vărului său vor fi anchetate.

Administrația Națională a Penitenciarelor urmează să sesizeze Parchetul General, după ce au fost făcute mai multe verificări din care ar reieși posibile infracțiuni.

„Au fost fructificate, au fost valorificate informațiile obținute în urma verificărilor realizate în această speță, la instituțiile abilitate, inclusiv la parchetul competent", a declarat, marți, pentru Agerpres, Carmen Uțoiu.

Becali a declarat, într-o emisiune de televiziune, pe 19 august, că i-a transmis mai multe mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilava, pe motiv că acesta nu ar fi aprobat o învoire pentru vărul său, Victor Becali, conform Federației Sindicatelor din ANP, .

Mai mult, Becali a afirmat că în perioada în care a fost închis la Panitenciarul Jilava s-ar fi plimbat cu șareta alături de șefa Penitenciarului și a jucat table cu aceasta.

Condamnat la închisoare în 2013, George Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă. El executa o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare în urma condamnărilor  dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale și în dosarul „Valiza”.