Procurorul general Augusti Lazăr susține că marile dosare aflate în lucru vor fi afectate de noile prevederi din legile Justiției. Procurorii delegați să ancheteze vor dispărea, iar cei noi vor trebui să o ia de la capăt cu urmărirea penală.

„Din păcate, proiectele de acte normative, care sunt făcute în grabă, sunt de natură să afecteze dosarele care sunt în curs. De exemplu, pentru marile dosare care sunt pe rolul Ministerului Public și sunt foarte bine cunoscute, de exemplu cele de pe rolul Parchetelor militare, au fost concentrate resursele umane prin delegare, aduse de la mai multe Parchete pentru a rezolva dosare mari și complexe. Ei bine, în aceste situații vor înceta delegările pe funcțiile respective, iar colectivele care lucrează în acest moment vor fi desființate”, a spus Lazăr la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Întrebat dacă este vorba de dosarul Revoluției sau de cel privind protestul din 10 august, Lazăr a afirmat că este vorba despre "toate dosarele".

„Va fi foarte dificil de imaginat cum vor putea fi finalizate aceste dosare, despre care toată lumea susține că dorim să fie finalizate ca România să nu mai plătească sume mari de bani în urma condamnărilor CEDO”, a susținut procurorul general al României, citat de Agerpres.