Omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost condamnat în România, în lipsă, la 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală și era dat în urmărire internațională.

„În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Serviciul Urmăriri al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, Avraham Morgenstern, urmărit internaţional de autorităţile române, a fost localizat şi reţinut, în cursul acestei nopţi, în Buenos Aires - Argentina”, a anunțat Poliția Română. 

Potrivit autorității, operaţiunea s-a derulat cu sprijinul Europol, Interpol si U.S. Marshall. „În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documentele de identitate ale unui conaţional. În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situaţii”.

Avraham Morgenstern a fugit din România înainte de a fi condamnat pentru evaziune fiscală pentru că nu a înregistrat veniturile din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi o firmă şi nici facturile fiscale aferente acestor venituri.

În aceeaşi zi în care afaceristul era condamnat, Poliţia a anunţat că şeful Secţiei 6 şi adjunctul lui au fost trecuţi în funcţii inferioare, iar poliţistul însărcinat cu supravegherea judiciară este suspectat de favorizarea infractorului.