Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat miercuri că nu are concluziile preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la locuinţa lui Gheorghe Dincă.

"Până la acest moment nu avem nici măcar concluziile preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la faţa locului şi, de aceea, tot ce a apărut în spaţiul public sunt doar ştiri pe surse neconfirmate oficial şi vă asigur că de îndată ce vom primi măcar concluzii preliminare cu privire la aceste rezultate vă vom comunica numaidecât", a declarat Felix Bănilă, într-o conferinţă de presă. 

În schimb, există dovezi clare că Alexandra a fost în maşina şi în casa suspectului.

Până când anchetatorii nu au elemente clare că cele două fete dispărute în Olt ar fi decedate, nu se poate neglija varianta că ele ar fi în viaţă, a mai spus Bănilă.

"Până nu avem nişte concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta dintre cele două victime ar fi fost într-adevăr ucise, sunt doar nişte indicii, noi le spunem rezonabile, aşa cum prevede Codul penal şi Codul de procedură penală. În mod cert, nu putem neglija nicio variantă de anchetă", a afirmat procurorul-şef al DIICOT. 

Referitor la informaţiile privind activitatea lui Dincă din Italia, Bănilă a precizat că, din verificările făcute până acum, rezultă că acesta a avut reşedinţa în această ţară în perioada 2002-2008, dar se pare că inculpatul nu a fost cercetat, nu e suspect şi nu are interdicţie de intrare pe teritoriul italian. 

El a mai spus că se pare că a acţionat singur.