Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat miercuri că nu are concluziile preliminare ale testelor genetice și antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la locuința lui Gheorghe Dincă.

"Până la acest moment nu avem nici măcar concluziile preliminare ale testelor genetice și antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la fața locului și, de aceea, tot ce a apărut în spațiul public sunt doar știri pe surse neconfirmate oficial și vă asigur că de îndată ce vom primi măcar concluzii preliminare cu privire la aceste rezultate vă vom comunica numaidecât", a declarat Felix Bănilă, într-o conferință de presă. 

În schimb, există dovezi clare că Alexandra a fost în mașina și în casa suspectului.

Până când anchetatorii nu au elemente clare că cele două fete dispărute în Olt ar fi decedate, nu se poate neglija varianta că ele ar fi în viață, a mai spus Bănilă.

"Până nu avem niște concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta dintre cele două victime ar fi fost într-adevăr ucise, sunt doar niște indicii, noi le spunem rezonabile, așa cum prevede Codul penal și Codul de procedură penală. În mod cert, nu putem neglija nicio variantă de anchetă", a afirmat procurorul-șef al DIICOT. 

Referitor la informațiile privind activitatea lui Dincă din Italia, Bănilă a precizat că, din verificările făcute până acum, rezultă că acesta a avut reședința în această țară în perioada 2002-2008, dar se pare că inculpatul nu a fost cercetat, nu e suspect și nu are interdicție de intrare pe teritoriul italian. 

El a mai spus că se pare că a acționat singur.