Procurorul general interimar a afirmat luni că Inspectoratul pentru Situații de Urgență era obligat să pună la dispoziția anchetatorilor înregistrarea publicată recent de Libertatea cu primul echipaj al ISU care a ajuns la clubul Colectiv.

"Aici în niciun caz nu este vina procurorilor. Organele de urmărire penală ale poliției, celelalte organe care sunt implicate într-un eveniment sunt obligate să pună la dispoziția procurorilor toate actele, toate documentele, toate înregistrările privind acel eveniment. Nu are de unde să știe procurorul că mai există o filmare. Noi, inițial, am crezut că acea filmare apărută aparține unui terț care se afla întâmplător în zonă. Nu. Acea filmare aparține unui funcționar din cadrul ISU, care se afla în exercitarea atribuțiilor de servicu și a făcut acea înregistrare. Deci, ei erau obligați să ne-o pună nouă la dispoziție. Nu este vina procurorului", a declarat luni Bogdan Licu la Ministerul Justiției.

Recent, cotidianul Libertatea a publicat o înregistrare video cu primul echipaj al ISU care a ajuns la locul tragediei de la clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015. Filmarea nu a fost făcută publică niciodată, iar conducerea ISU a decis că nu trebuie dată nici măcar Corpului de control al premierului și nici procurorilor, susținând că aceștia din urmă nu au cerut imagini video, ci doar înscrisuri și documente.  

Procurorii militari au deschis un dosar penal in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, abuz în serviciu, neglijență în serviciu, sustragere sau distrugere de probe, în legătură cu intervenția autorităților la incendiul din clubul Colectiv, dar și cu privire la ascunderea de către pompieri a imaginilor video apărute ulterior în spațiul public.