Procurorul General interimar, Bogdan Licu, a declarat, la ieșirea de la întâlnirea cu delegația MCV, că este dificil să susții Secției de investigare a infracțiunilor din justiție în condițiile retragerii unor apeluri peste noapte.

”Aceste întâlniri cu reprezentanții Comisiei Europene sunt un fapt obișnuit, vin periodic. Îi informăm cu privire la progresele sau regresele în activitatea judiciară și facem un schimb de impresii. Astăzi, sincer, mai mult despre o stagnare (în ceea ce privește stadiul în care se află România – n.r.), pentru că nu s-a întâmplat nimic spectaculos. Cu privire la Secția Specială ... este foarte dificil să susții o asemenea structură, în condițiile retragerii peste noapte a unor apeluri. Ăsta a fost unul din punctele de discuție, altele sunt strict de legislația românească, competență”, a declarat Bogdan Licu, în urma întrevederii cu delegația MCV, relatează Mediafax.

Procurorul general interimat s-a declarat surprins de deciziile de retragere a apelurilor de către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, afirmând că aceste decizii nu bine imaginii Secției, dar nici imaginii justiției și a Ministerului Public.

”Nu am avut discuție aplicată pe astfel de decizii. Dânșii știu punctul de vedere al meu pe care l-am exprimat public. Eu sper să nu mai avem asemenea surprize, pentru că, din păcate, eu am reacționat la retragerea apelurilor. Înalta Curte, un complet de 3 și ulterior un complet de 5 (judecători – n.r.) au statuat că pot retrage aceste apeluri. Statuând acest lucru, singurul lucru care mi-a rămas de făcut a fost acela de a ataca la CCR prevederile Ordonanței 7”, a mai precizat Bogdan Licu.