Bogdan Licu și plagiatul
Bogdan Licu, unicul candidat pentru funcția de prim-adjunct al Parchetului General, a explicat că nu a candidat pentru șefia instituției, deoarece nu a vrut să-i afecteze imaginea, în condițiile în care e acuzat de plagiat.
În prezet procuror general interimar, Bogdan Licu a precizat, în cadrul interviului pentru funcția de prim-adjunct al Parchetului General, că nu a avut niciodată calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar penal pentru plagiat, așa cum s-a scris în presă.
”Îmi reproșez faptul că la momentul elaborării tezei nu eram suficient pregătit, este cel mai mare regret pe care îl am în activitatea mea. Tocmai pentru că regret și îmi reproșez tratarea cu superficialitate a tezei am cerut retragerea titlului de doctor. Nu am intenționat niciodată să îmi asum munca sau ideile cuiva, să capăt ce nu mi se cuvine, recunosc că am realizat o teză cu erori, dar nu pot admite să fiu țap ispășitor pentru comportamente înrădăcinate în viața academică din România înainte de legea actuală”, a declarat procurorul general interimar.
de Tatian 20 Ian 2020 15:38
Dacă îndrăznești să sesizezi procurorii, despre dispariția de exemplu, atât a lehuzei Filița Carmen-Cristina, CNP 2770125173216, al cărui domiciliul era în Tecuci, str.Duzilor nr.1 bis, jud.Galați, dar primea, conform hârtiilor, ajutor social de la Primăria Com.Popești, jud.Vrancea, cât și a fetusului care trebuia să-l nască, alți procurori, în complicitate cu INML „Mina Minovici”, au grijă să te scoată nebun.
La fel ca majoritatea conducătorilor unităților de parchet, indiferent că sunt din Cornetu, jud.Ilfov, sau Galați, Vrancea, ori București, ori a DIICOT sau mult discutata Secție de investigare a infracțiunilor din justiție din cadrul PÎCCJ, magistratul Licu Dimitrie Bodgan, nu dispune prin rezoluție înregistrarea plângerilor care-i sunt adresate, și care privesc actele procurorilor generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel.
Apoi, pentru a se acoperi nelegalitățile comise, prin care se aduce atingere onoarei și probității profesionale, se dispun ordonanțe cu nr.de înregistrare false, cu care sunt înregistrate plângerile penale sau sesizările altor petenți, ori care nu există.
De exemplu nr. 1768/C/2019, al ordonaței pe carea a dispsus-o ca procuror general al PÎCCJ, la data de 12.08.2019, nu există devreme ce nu conține indicativul „C” urmat de numărul 1. Art.133 alin.(1) din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor prevede, că - „Lucrarile care se retin la cabinetele conducerii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se inregistreaza de catre grefieri in registrul de intrare-iesire la corespondenta obisnuita. Pe aceste lucrari se aplica stampila de inregistrare cu mentiunea cabinetului respectiv, iar in registru si pe lucrare, in dreptul numarului de inregistrare, se mentioneaza indicativul "C" si un numar dupa cum urmeaza: "C 1" pentru cabinetul procurorului general, "C 2" pentru cabinetul prim-adjunctului procurorului general si "C 3" pentru cabinetul adjunctului procurorului general.” Deci, și grefierii PÎCCJ sunt la fel de corupți. Iar apoi, mai au pretenții la a li se plăti pensii speciale.