Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reținut, joi noapte, de procurorii DNA pentru trafic de influență, a fost plasat în arest la domiciliu de judecătorii instanței supreme. Decizia nu este definitivă.

Judecătorii de drepturi și libertăți au respins așadar cererea de arestare a procurorilor, care-l acuză pe Olteanu de trafic de influență, optând pentru măsura mai ușoară a arestului la domiciliu. Decizia poate fi atacată atât de procurori, cât și de Bopgdan Olteanu.

În 2008, când era președinte al Camerei Deputaților, Olteanu ar fi primit, în sediul PNL, de la un om de încredere al lui Sorin Ovidiu Vântu, un milion de euro cash pentru a obține numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

În referatul cu propunerea de arestare a lui Olteanu, procurorii afirmă că acesta a avut o întâlnire cu Sorin Ovidiu Vântu în Deltă, la una dintre proprietățile de-acolo aparținând omului de afaceri. Procurorii afirmă că Olteanu a mers acolo cu un elicopter pus la dispoziție chiar de Vântu.

La acea întâlnire, spun procurorii, Olteanu ar fi cerut un milion de euro pentru a susține numirea lui Mihaiu în acea funcție, asimilată celei de secretar de stat.

După acea întâlnire, Vântu i-ar fi cerut unuia dintre oamenii săi de încredere să facă o serie de tranzacții financiare între companii off-shore pe care le deținea și să obțină astfel banii cash pentru Olteanu.

Omul lui Vântu, spun procurorii, a scos banii dintr-un cont deschis în Bulgaria și i-a dat milionul cash lui Olteanu chiar în biroul acestuia de la partid.