Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa afirmă că încă mai sunt înregistrate 95 de dosare în legătură cu infracțiunile săvârșite în pandemie, cum ar fi achiziții neconforme, ''cu sume exorbitante'', de aparaturi medicale, măști și izolete.

"În prezent, avem în derulare comisii rogatorii internaționale aproape pe toate continentele în încercarea de a găsi bani și bunuri obținute de persoane cercetate de noi pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție atât în țările UE, dar și în țări din Africa, din Asia. Și aici, sigur, și în legătură cu dosare pe care le avem în lucru în legătură cu infracțiunile săvârșite în pandemie. Încă mai avem înregistrate 95 de astfel de dosare. S-au adus diferite aparaturi medicale, măști, izolete din țări precum Turcia, China și din alte state ale lumii. Or, noi avem comisii rogatorii și în aceste state, dar și în alte state ale lumii, în care vrem să vedem ce resorturi au stat la baza unor achiziții de materiale neconforme cu sume exorbitante și cu încălcarea procedurilor", a declarat luni Crin Bologa, în cadrul unei dezbateri organizate de Expert Forum, cu tema "Disimularea produsului infracțiunii - o provocare în recuperarea prejudiciilor cauzate de infracțiuni".

Bologa a mai declarat ascunderea bunurilor obținute prin fapte de corupție se face ''în moduri din ce în ce mai sofisticate'', iar unele dintre persoanele investigate dispun de sume mai mari decât bugetul Direcției Naționale Anticorupție, relatează Agerpres.