Urmărirea penală a inculpaților din dosare ce au legătură cu pandemia merge destul de greu, spune procurorul șef DNA, Crin Bologa.

”Corupția în dosarele pandemiei arată extinsă, urmărirea penală este destul de greoaie pentru că în majoritatea dosarelor sau în cele importante trebuie să facem comisii rogatorii în China, în Turcia, pentru că foarte multe din materialele respective au fost achiziționate de acolo”, a declarat joi seara Crin Bologa, într-un interviu acordat Europa FM.

De la începutul pandemiei Covid și până acum au fost înregistrate 133 de dosare la DNA. Prejudiciul se ridică la nivelul zecilor de milioane de euro, prin infracțiuni de corupție în timpul pandemiei, iar persoanele vizate sunt importante, spune procurorul șef al DNA:

”Ne interesează foarte tare acest aspect, corupția legată de pandemie, este foarte grav ca unii cetățeni, cu funcție de conducere în statul român, să profite de această situație gravă și să se îmbogățească pe seama bolii, pe seama suferinței oamenilor. (…) Sunt persoane importante, de la diferite niveluri ale statului român, și la nivel local dar și la nivel central.”

Bologa mai spune că DNA a lucrat foarte mult în perioada pandemiei, în ciuda percepției publice.