Curtea de Apel București a dispus vineri încetarea procesului penal împotriva celor doi directori de la compania Hexi Pharma, Flori Dinu și Mihai Leva, condamnați în primă instanță la câte 3 ani de închisoare.

Judecătorii au constatat că faptele s-au prescris.

Flori Dinu, directorul general al companiei Hexi Pharma, primise în ianuarie 2019, la Tribunalul București (instanța de fond), o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, iar Mihai Leva, șef de producție al firmei, fusese condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. De asemenea, compania a fost obligată la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane lei.

Aceste pedepse au fost anulate vineri de Curtea de Apel București, pe motiv că faptele s-au prescris. Magistrații au aplicat, ca și în alte dosare importante din ultima vreme, deciziile Curții Constituționale privind prescrierea faptelor, notează Agerpres.

Cei doi directori au primit interdicția de a ocupa funcția de manager într-o societate comercială, precum și exercitarea oricărei activități într-o societate având ca obiect producerea și comercializarea de biocide, pe o perioadă de 5 ani.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a sinucis în mai 2016, când a aflat că procurorii au deschis o anchetă penală în legătură cu dezinfectanții diluați livrați de companie către sute de spitale.

Pronunțarea sentinței definitive în dosarul Hexi Pharma ar fi trebuit dată de Curtea de Apel București în urmă cu doi ani, însă judecătorii au repus cauza pe rol în noiembrie 2020. Procesul a fost apoi tergiversat în așteptarea unei expertize, care nu a adus nimic nou în dosar.