Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis luni, pentru a doua oară, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan.

”În baza articolului 100 lit e) din legea nr 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică doamnei judecător Camelia Bogdan sancțiunea constând în excluderea din magistratură, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art 99 lit o) din același act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție”, a anunțat luni CSM.

Camelia Bogdan a fost exclusă pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. o) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și al procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare - ”nerespectarea în mod grav sau repetat a dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”.

Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare.

Este pentru a doua oară când Camelia Bogdan este exclusă din magistratură.

În februarie anul trecut, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii CSM a decis excluderea sa din magistratură pentru încălcarea articolul 99 litera b) din Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor: "încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii".

CSM  a acuzat-o că a participat la seminarii organizate de Ministerul Agriculturii, în condițiile în care instituția era parte civilă în procesul penal al lui Dan Voiculescu, cel care controlează postul de televiziune Antena 3, în dosarul privatizării ICA.

Camelia Bogdan a susținut că a predat în cadrul unui seminar în care nu a fost selectată de Ministerul Agriculturii, ci de o societate care se ocupa de selecția pentru organizarea de cursuri destinate funcționarilor din instituții aflate în subordinea acestui minister, iar remunerația primită a fost pentru prestația ei ca lector, în niciun caz nefiind vorba de o sumă de bani de la vreo parte din dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Bogdan a contestat decizia și a revenit în magistratură.