Ministrul de Interne a propus marți premierului demiterea șefului Poliției Române și așteaptă demisii de la Brigada Rutieră. Subofițerul acuzat de pedofilie este suspectat de alte 15 fapte asemănătoare și chiar de viol asupra unor minori.

UPDATE Premierul Mihai Tudose nu a dat deocamdată curs propunerii venită de la ministrul de Interne Carmen Dan referitor la demiterea șefului Poliției Române. Mai mult, potrivit Digi24, Tudose l-a chemat pe șeful Poliției Române la o discuție ce va avea loc miercuri.

Între timp, Judecătoria sectorului 4 a decis emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Eugen Stan, polițistul acuzat că a abuzat sexual doi copii în cartierul bucureștean Drumul Taberei.

***** Știrea inițială

Principalele declarații ale ministrului de Interne Carmen Dan, în urma cazului polițistului acuzat de pedofilie:

  • De când am venit în această funcție nu am schimbat oameni de dragul schimbării. Mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit. Nu am văzut pe nimeni dintre cei care ocupă funcții în Poliția Română să iasă public și să explice opiniei publice.
  • A fost luată o singură măsură, cu greu, în cazul ofițerului Vornicu, care îl folosea drept șofer pe acest polițist. Însă nu este de ajuns.
  • Ultimul proces verbal de amendă a fost întocmit în decembrie, era polițist operativ.
  • Cum de nu a știut nimeni dintre șefii lui despre deviațiile sale comportamentale. Este un caz izolat, dar cu repetiție.
  • Am aflat că dosarul din 2009 s-a prescris.
  • Am cerut destituirea chestorului șef de poliție Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, precum înlocuirea acestuia cu chestorul principal de poliție Cătălin Ioniță (șef la Direcția Generală Anticorupție)
  • În ziua de ieri am fost ocupată să culeg informații despre acest caz, în loc să fiu informată de șeful Poliției Române.

Carmen Dan a cerut și demisia lui Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri de la Poliția Capitalei, cel care a criticat propunerile de modificare a legilor penale. Gavriș este cel care a atras atenția că dacă nu vor mai putea fi folosite imaginile surprinse de camerele de luat vederi, atunci infractorii vor fi extrem de greu de prins.

Imediat după ce a vorbit despre intenția PSD-ALDE de a schnimba Codul Penal și Codul de Procedură Penală, Carmen Dan s-a arătat nemulțumită de declarațiile lui Radu Gavriș și a precizat că ea nu i-a dat mandat să vorbească.

Eugen Stan, polițistul de la Rutieră acuzat că a abuzat sexual doi minori într-un lift din cartierul Drumul Taberei, este suspectat de alte 15 fapte asemănătoare și chiar de viol asupra unor minori.

Polițiștii au început cercetările după ce bărbatul a fost surprins de o cameră de supraveghere din liftul în care a încercat să agreseze cei doi minori. El a recunoscut o faptă asemănătoare care a avut loc în octombrie 2015 și era cercetat și pentru fapte comise încă din anul 2009.