Curtea Constituțională a amânat din nou joi decizia asupra sesizării vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache, privind constituirea completurilor specializate în cazurile de corupție de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dezbaterile au început miercuri la CCR, când părţile implicate şi-au spus punctul de vedere.

Pronunțarea a fost amânat pentru 19 aprilie.

Miercuri, președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, a respins acuzațiile lui vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache, cu privire la încălcarea legii în cazul repartizării dosarelor de corupţie: "Înalta Curte nu a încălcat dispoziţiile legale, Înalta Curte s-a conformat întru totul dispoziţiilor legale care excludeau Curtea Supremă de la constituirea unor completuri specializate în materie de corupţie, toate completurile au fost specializate în materie de corupţie".

Amânarea îi creează probleme liderului PSD, Liviu Dragnea, care are luni ultimul termen dosarul angajărilor fictive. În primă instanță, el a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni cu executare. Dacă CCR ar fi admis joi contestația lui Iordache, procesul lui Dragnea s-ar fi reluat de la zero.