CCR a dispus miercuri ca, până la 15 septembrie, părțile să își exprime punctul de vedere în legătură cu sesizarea premierului Florin Cîțu cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională dintre Parlament și Guvern.

Ulterior, după ce părțile își vor exprima punctul de vedere, Curtea Constituțională va stabili termenul pentru dezbaterea pe fond a sesizării, notează Agerpres.

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională pentru un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern.

"Ceea ce noi vrem este să ne asigurăm, și ăsta era rolul Parlamentului, să se asigure că toate procedurile sunt respectate din punctul de vedere al legalității. Noi ce am văzut și informațiile pe care le-am primit și acele tipuri de semnături mai multe, pe unele scrie, le-am redepus pentru că au fost în fotocopie. Dacă omiți că ai depus nelegal niște semnături, din punctul meu de vedere este inadmisibil, sesizăm Curtea Constituțională, singura care poate să ne spună dacă a fost respectată Constituția de către Parlamentul României. Avem opinii, avem păreri, dar decizia Curții Constituționale este singura", a declarat premierul Florin Cîțu, înainte de depunerea sesizării.

PNL, PSD și UDMR au decis în ședința Birourilor Permanente Reunite de joi dimineața amânarea dezbaterii și votului asupra moțiunii de cenzură până când CCR se pronunță asupra conflictului dintre Parlament și Guvern.