Declarația zilei vine de la fostul ministru al Justiției Florin Iordache, artizanul OUG 13, cel care în prezent conduce comisia specială pentru Justiție. Iordache spune că nu își dorește un război între Parlament și sistemul judiciar.

Florin Iordache i-a spus lui Frans Timmermans ceea ce repetă propriului electorat de mai bine de un an: PSD vrea doar să facă bine independenței Justiției și statului de drept

 

„S-a spus că nu trebuie să existe un război şi percepţia publică a fost că există un război între Parlament şi sistemul judiciar. În luările de cuvânt ale mele, cât şi alte colegilor mei, s-a precizat foarte clar că, atâta timp cât cele mai importante modificări la toate cele trei legi au venit fie din partea CSM, fie din partea asociaţiilor profesionale, nu ne dorim în niciun caz un război între Parlament şi sistemul judiciar. Datorită acelor amendamente care au venit din partea asociaţiilor profesionale, ne dorim o reală independenţă a Justiţiei şi un neamestec al politicului. Tocmai prin modificările pe care noi le-am făcut, nu există un amestec al politicului şi sunt create toate premisele pentru o independenţă reală a sistemului judiciar”, a declarat Florin Iordache.

 

Găsiți aici mai multe detalii despre ce a vorbit prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu membrii comisiei Iordache.