Nimeni de la Primăria Sectorului 4 nu a verificat clubul Colectiv în ultimii cinci ani, conform actelor aflate de la dosar. Expertiza făcută de specialiști arată, pe lângă alte nereguli grave, cum au murit tinerii încercând să iasă deodată din club.

Expertizele efectuate de specialiștii de la Insemex și Institutul de Criminalistică arată neregulile grave de la clubul Colectiv, acolo unde un incendiu devastator a luat viața a 63 de persoane.

Specialiştii spun, fiind citați de Digi24.ro, că patronii clubului nu aveau de unde să știe că buretele pentru antifonare, instalat pe pereții clubului, nu respecta nici cele mai elementare măsuri de siguranţă. Motivul: informaţiile nu apăreau în fişa tehnică.

Singura variantă de acces a clubului era containerul instalat la intrarea în club. Specialiștii susțin că acesta era prost poziţionat, iar tinerii care încercau să scape de flăcări s-au împiedicat la câţiva metri de ieşire.

În afară de faptul că a fost îmbulzeală la ieșire, victimele s-au împiedicat și de cei 7 centimetri, atât cât este diferența de nivel între interiorul clubului și podeaua containerului metalic. Practic, tinerii s-au împiedicat și nu se mai putea ieși în acea învălmășeală.

Tot Digi24.ro susține că nimeni de la Primăria Sectorului 4 nu a verificat în teren clubul Colectiv în ultimii cinci ani, deși în acel loc au funcționat și alte localuri care au necesitat autorizații din partea primăriei.