Procurorii anticorupție din Ploiești au avut o dimineață foarte ocupată vineri.Sebastian Ghiță le-a spus jurnaliștilor că a văzut că toată lumea vine la DNA Ploiești și "m-am gândit să vin și eu că poate se dă ceva pe degeaba și să mă așez la coadă".

Deputatul Sebastian Ghiță este  urmărit penal pentru mai multe fapte de corupție. El s-a prezentat vineri la sediul DNA Ploiești, spunând că nu știe de ce a fost chemat.

Ulterior, el a spus că este vorba despre "proceduri în vechile dosare”, precizând că el crede că este vorba despre ultimul dosar deschis pe numele său de DNA Ploiești.

Deputatul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; două infracțiuni de dare de mită; șantaj; cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot vineri dimineață, senatorul Crin Antonescu și soția sa, europarlamentarul Adina Vălean, au fost audiați la sediul din Ploiești al DNA, în calitate de martor, într-un dosar pornit de la denunțurile fostei nore a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre.

Alina Petre a depus un denunț la DNA în care arăta că Antonescu și soția sa au achiziționat un apartament de lux la jumătate din prețul său de piață, diferența fiind achitată de compania Romprest, prin achiziționarea, în același imobil, a unui apartament la un preț supraevaluat. Romprest este controlată de omul de afaceri Dragoș Dobrescu. Potrivit news.ro, anchetatorii anticorupție au făcut joi percheziții la locuința din București a lui Dobrescu și la sediul grupului de firme Monolit deținut de acesta.

Primarul stațiunii Bușteni, Emanoil Savin, s-a prezentat și el vineri dimineață la DNA Ploiești, el declarând presei că a venit pentru a depune o serie de documente. Savin a spus că va depune "o documentație cu Romsilva”, în legătură cu un "proiect de apă”, adăugând că la Bușteni se lucrează "la niște captări”, însă fără a face alte precizări.

Aglomerație și la sediul din București al DNA 

Și la București procurorii anticorupție au avut vineri o activitate intensă. Deputatul Mădălin Voicu, însoțit de soția sa, au fost citați în dosarul de fraudare a fondurilor europene pentru finanțarea unor programe destinate persoanelor defavorizate.

De asemenea, actualul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost citat la DNA. Fost lider al PSD, Zgonea este martor în dosarul primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, potrivit unor surse citate de Agerpres. Olguța Vasilescu este acuzată că și-a folosit influența ca vicepreședinte al PSD Dolj pentru a obține sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 și că a primit apoi mită în calitate de primar.