Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, a fost audiat de procurori în dosarul violențelor din 10 august. Cuoscut ca „omul în alb” care a condus trupele speciale de jandarmi, el susține că a fost citat ca martor.

Cătălin Paraschiv a fost citat ca martor în acest dosar și a fost audiat joi de procurorii militari.

Paraschiv susține că și-a asumat o eventuală răspundere penală atunci când și-a condus oamenii în Piața Victoriei. De asemenea, întrebat dacă s-a justificat agresivitatea jandarmilor, el a spus: „Dacă m-ați văzut pe mine agresiv...”.

Paraschiv a declarat într-un interviu pentru Kamikaze că a venit de acasă așa cum era, adică îmbrăcat în alb, cu o eșarfă la gât.

În unele imagini, el apare smulgând telefonul din mâna unui jurnalist de la HotNews.ro care filma evenimentele din Piața Victoriei, după care îl dă unui subaltern, care îl strivește de pământ.

„Nu pot da nicio declarație pe parcursul anchetei, sunt militar. Va da detalii Parchetul sau avocatul meu dacă va fi cazul”, a spus Paraschiv.

În același interviu, Cătălin Paraschiv spunea că nu el a fost comandantul acțiunii din 10 august din Piața Victoriei, că până în jurul orei 23.00 brigada specială nu a intervenit deloc și că ordinul de evacuare a pieței s-a primit în momentul în care „au început violențele asupra forțelor de ordine de jur împrejur”. El mai susținea că scutierii care au fost suprinși în imagini bătând oameni pașnici, unii dintre ei cu mâinile ridicate deasupra capului nu fac parte din brigada pe care o conduce.