Componența completurilor de 5 judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) a fost trasă la sorți joi, pentru a patra oară în ultimele două luni.

La începutul tragerii la sorți, șefa Instanței Supreme, Cristina Tarcea, a urat tuturor un an nou mai bun, în care "principiile de drept, așa cum au fost ele predate de monștrii sacri ai Dreptului, să fie repuse în adevarata lor valoare și poziție".

"Vă urez tuturor un an nou mai bun, mai liniștit, mai normal și în care principiile de drept așa cum au fost ele predate de monștrii sacri ai Dreptului, pe care eu am norocul să-i prind, să fie repuse în adevarata lor valoare și poziție. Prin legea 304/2004 privind organizarea judiciară, cum a fost modificată prin legea 207/2018, la începutul fiecărui an, au loc procedurile de desemnare a numărului și a compunerii completurilor de 5 judecători”, a spus Tarcea. 

Componența completurilor de 5 judecători în materie penală:

C1: Dragomir Iulian, Matei Ionuț Mihai, Rus Alexandra Iuliana, Epure Constantin, Șelaru Valentin Horia.

C2: Cîrnaru Simona, Burnel Oana, Alexandrescu Anca Mădălina, Enescu Dan Andrei, Neniță Simona.

C3: Mela Luciana, Bogdana Ioana, Lefterache Lavinia, Foitoș Marius Dan, Iancu Ana Hermina.

Componența completurilor de 5 judecători în materie civilă:

C1: Copoiag Elena Carmen, Cîrnu Iulia Manuel, Florescu George Bogdan, Hîncu Cezar și Canacheu Claudia Marcela.

C2: Macavei Sorinela Alina, Vișan Mirela, Grădinaru Blandiana, Baciu Mona Magdalena, Gherasim Elena.

C3: Paraschiv Mihaela, Brehar Paulina Lucia, Zaharia Rodica, Voicu Rodica Florica, Năstasie Veronica.

Noilor completuri desemnate prin tragerea la sorți de joi nu le vor fi repartizate dosare precum cel al lui Liviu Dragnea, Sebastian Ghiță, Toni Greblă sau Călin Popescu Tăriceanu, cauze repartizate deja prin tragerea la sorți din decembie anul trecut. O primă înfățișare în aceste dosare a avut loc deja în data de 19 decembrie, ele fiind amânate pentru a doua jumătate a lunii ianuarie. Judecătorii CSM au stabilit la finele anului, ca toate dosarele repartizate la completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, în 13 decembrie, să fie judecate în 2019 de aceiași judecători, fără a fi organizată o tragere la sorți și în privința lor, conform Mediafax.ro.