Judecătorii au condamnat-o pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, iar tatăl său, Dan Voiculescu, doi ani cu executare. Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a primit 3 ani și 6 luni cu executare. Sentința nu e definitivă

Curtea de Apel București a dat prima sentință în dosarul în care Antena Group, directorul Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, cel care controlează Antena Group, dar și fiica acestuia, Camelia, sunt acuzați de șantaj.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group. Acesta a primit 3 ani și șase luni de închisoare cu executare.

Dan Voiculescu, cel care controlează Antena Group, din care face parte și Antena 3, a primit 2 ani de închisoare cu executare.

Tot doi ani de închisoare a primit și Camelia Voiculescu, dar cu suspendare.

Fostul șef al ANAF, Șerban Pop, a primit și el doi ani cu executare.

De asemenea, Antena TV Group a primit o amendă penală în valoare de 350.000 de lei pentru santaj.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată de cei condamnați, dar și de Direcția Națională Anticorupție.

DNA i-a trimis în judecată în 2013 pe directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu, fiind acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În același dosar mai sunt judecați fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing.

În actul de acuzare, procurorii susțin că în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție.

„În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenințare cu publicarea, prin intermediul entităților media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupție săvârșită de partea vătămată, în situația în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparținând Antena TV Group la un preț dorit de inculpat. Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva societății pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea acelei societăți”, explică procurorii anticorupție.