Tribunalul București a condamnat miercuri compania Hexi Pharma la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane lei. Flori Dinu, directorul general al companiei, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare.

Instanța a mai hotărât dizolvarea companiei, în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, relatează Agerpres.

Totodată, Flori Dinu, directorul general al companiei Hexi Pharma, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

În același dosar, Mihai Leva, șef de producție al firmei, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Decizia instanței nu este definitivă.

În martie 2017, Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru săvârșirea a 340 de infracțiuni de înșelăciune (dintre care șapte având consecințe deosebit de grave), uz de fals (61 de acte materiale), precum și pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

În același dosar au fost deferiți justiției directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale) și participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, precum și Mihai Leva, șef de producție al companiei, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 de acte materiale) și complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.