Comisia „Iordache” a terminat de mutilat Codul Penal, iar modificările, inclusiv ale abuzului în serviciu, au fost votate marți în plenul Senatului.


UPDATE PSD, ALDE și UDMR resping toate amendamentele opoziției. Ale puterii au fost acceptate toate. Modificările urmează să ajungă în Camera Deputaților. S-au înregistrat 74 voturi pentru, 9 abțineri și 28 împotrivă.

***** Textul inițial

Codul Penal a suferit importante și controversate modificări în doar două ședințe ale comisiei condusă de Florin Iordache (PSD). Toate modificările au fost făcute în favoarea inculpaților.

Dezbaterile mimate în timpul lucrărilor comisiei speciale nu au făcut decât să dea o tentă democratică a modificărilor decise de PSD și ALDE.

Principalul personaj care beneficiază de aceste modificări este liderul PSD, Liviu Dragnea. El va scăpa de condamnarea la 3 ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. În plus, el ar putea scăpa și în dosarul „Tel Drum”, în care a fost modificată definiția infracțiunii de constituire de grup infracțional organizat.

Aici puteți vedea principalele modificări controversate din Codul Penal.