Maiorul Laurențiu Cazan, cel care a coordonat întreaga operațiune de evacuare a protestatarilor din Piața Victoriei, a fost împuternicit la conducerea Jandarmeriei București. Este, de fapt, o rocadă, iar șeful devine numărul doi, în locul lui Cazan.

„Având în vedere faptul că la nivelul conducerii Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București a încetat împuternicirea pe funcția de director general a domnului locotenent-colonel Mastan Alin, pentru asigurarea continuității la comandă și a bunei desfășurări a activităților, la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a dispus împuternicirea pe o perioadă de șase luni în funcția de director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București a domnului maior Cazan Laurențiu”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Capitalei.

În schimb, Alin Mastan a devenit adjunctul lui Laurențiu Cazan, fiind, practic, o rocadă pe între șefii Jandarmeriei București.

Aceeași rețetă a fost aplicată și în cazul conducerii Jandarmeriei Române, atunci când Sebastian Cucoș a fost înlocuit cu Ionuț Sindile, cei doi schimbând doar funcțiile - numărul unu și numărul doi din Jandarmeria Română.

Peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din Piața Victoriei după intervenția în forță a jandarmilor. La Parchetul General s-au înregistrat peste 600 de plângeri penale pe numele jandarmilor, a șefilor acestora, prefectului Capitalei și a ministrului de Interne, Carmen Dan.