Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce în Sectorul 5 au fost distribuite pachete care conțineau și materiale electorale cu primarul Florea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 au înregistrat miercuri un dosar penal având ca obiect denunțul penal formulat de un partid politic cu privire la comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, ”constând în aceea că, începând cu data de 15.03.2020, reprezentanții UAT Sector 5, împreună cu alte instituții publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativă a Consiliului Local al Sector 5, au început să distribuie, fără nicio protecție adecvată, respectiv fără respectarea normelor de igienă impuse de autoritățile statului, diverse pungi și pachete către populația Sectorului 5, în scop electoral", se arată într-un comunicat al instanței.

Urmărirea penală e in rem.

Presa și social-media au relatat că în ultimele zile reprezentanți ai Primăriei Sectorul 5 au desfășurat acțiuni de "voluntariat", în cadrul cărora au împărțit locuitorilor din sector pachete cu produse de igienă: gel dezinfectant, săpunuri sau șervețele antibacteriene. În pachete se afla și un pliant electoral cu primarul Daniel Florea (PSD), alături de medicul Adrian Streinu Cercel. Mai multe persoane au reclamat faptul că ”voluntarii" din Primărie nu purtau echipamente de protecție.