Parchetul General s-a sesizat luni din oficiu în cazul senatorului care a băgat la izolare mai mulți membri ai guvernului și parlamentari.

”În cursul zilei de astăzi, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19”, precizează Parchetul General într-un comunicat.

Măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție, mai precizează Parchetul General.

Senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus, a participat lunea trecută la o reuniune a conducerii PNL. Inițial, el a respins informațiile privind problemele sale de sănătate, pentru a recunoaște după câteva zile că a contractat virusul. Din cauza lui, mai mulți membri ai guvernului, inclusiv premierul Ludovic Orban, și parlamentari au intrat în izolare.

Între timp, alți trei liberali au fost confirmați cu COVID-19.