Plenul CSM a luat act de retragerea candidaturii Adinei Florea pentru șefia Secției pentru anchetarea magistraților, urmând ca procedura să fie reluată. Totodată, plenul a respins cererea lui Gheorghe Stan de a-i fi rezervat un loc la SIIJ.

Cu 14 voturi "da" și un vot nul, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, în ședința de miercuri, de retragerea candidaturii depuse de Adina Florea și a constatat "închisă procedura de ocupare a funcției de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție".

Adina Florea și-a retras candidatura din procedura de numire la conducerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, după ce plenul CSM a amânat de mai multe ori validarea sa la conducerea SIIJ, în urma concursului organizat de Consiliu.

Considerată o apropiată a PSD, Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj la interviu - 9,86, fiind urmată de Sorin Eugen Iașinovschi - cu 8,85 și Bogdan Ciprian Pîrlog - cu 3,25. 

Tot în ședința de miercuri, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins cererea judecătorului CCR Gheorghe Stan de rezervare a unui post la SIIJ.

Gheorghe Stan, numit anul acesta la Curtea Constituțională, a cerut să i se rezerve un post de procuror la Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție până la încetarea mandatului de nouă ani de la Curtea Constituțională.