CSM face apel la actorii publici să respecte independența, imparțialiatea și autoritatea instanțelor judecătorești, precizând că hotărârile judecătorești de condamnare, achitare, liberare condiționată.

Comunicatul de vineri a fost făcut după ce fostul lider PSD Liviu Dragnea a declarat că se consideră deținut politic. El a mai susținut că președintele Iohannis a dat "comandă" pentru sancționarea sa, afirmând că fostul ministru al justiției Cătălin Predoiu i-a spus acest lucru avocatei sale Flavia Teodosiu. Predoiu a negat acuzațiile.

"Secția pentru judecători, singura autoritate competentă să apere independența judecătorilor, face un apel către toți actorii publici ca în discursurile lor să respecte independența, imparțialitatea și autoritatea instanțelor judecătorești. Secția pentru judecători subliniază că hotărârile judecătorești de condamnare, achitare, liberare condiționată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii și respinge orice speculații contrare, vizând posibile alte rațiuni care ar fi stat la baza adoptării lor”, a anunțat Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.