Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, firma aflată în ultima lună în centrul unui uriaș scandal după ce s-a descoperit că vindea dezinfectanți diluați, a murit, duminică seară, într-un accident de circulație.

UPDATE 23/05

18:00 Partenera de viață a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, care a venit luni la sediul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea, au declarat surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov pentru Mediafax.

14:10 Georgian Pop a declarat că membrii Comisiei pentru controlul SRI au analizat rolul Comisiei într-un astfel de caz și au decis "un nou control suplimentar" pentru a afla dacă SRI a efectuat "vreun filaj sau altă operațiune" în cazul lui Condrea. SRI a dat asigurări că nu a făcut filaj la patronul Hexi Pharma, dar Pop a precizat că dorește un răspuns scris din partea instituției.

11:50 Membrii Comisiei pentru controlul activității SRI au fost convocați telefonic de către președintele Georgian Pop, la o discuție privind cazul Condrea. 

11:33 Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a dispus, luni, preluarea cauzei privind accidentul rutier în care ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea. Dosarul a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. 

***

Procurorul General, Augustin Lazăr, a declarat că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi urmat să fie audiat luni în dosarul privind dezinfectanții diluați și că față de el "se puteau lua anumite măsuri preventive", informează Mediafax.

"Era iminentă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoștință învinuirea. Se puteau lua măsuri preventive. Există indicii că astăzi urma să fie audiat și se puteau întâmpla mai multe lucruri. Cei implicați în cauze știu întotdeauna ce urmează să se întâmple", a adăugat procurorul general, la sediul Parchetului General. 

Lazăr a spus că dosarul accidentului va fi preluat de Parchetul Înaltei Curți, secția penală.

***

Din primele informații, Dan Condrea a fost găsit mort într-un autoturism Hexi Pharma, la scurt timp după ce mașina s-a izbit puternic de un copac.

Surse citate de televiziunile de știri au declarat că Dan Condrea era singur în masină, pe drumul dintre Buftea și Corbeanca. Accidentul s-a produs pe o porțiune de drum drept.

El a fost recunoscut dupa acte și dupa haine, cadavrul său fiind, potrivit surselor citate, complet desfigurat după ce mașina pe care o conducea s-a izbit în plină viteză de un copac.

Condrea nu conducea mașina cu care merge în mod normal, un SUV Porsche Cayenne negru, o mașină mare și cu sisteme de protecție foarte eficiente în caz de accident. Duminică el se afla la volanul unei mașini compacte, de oraș, un Opel Astra.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a vedea dacă a fost vorba despre un simplu accident de circulație sau despre o sinucidere.