Premierul României a fost întrebat, în cadrul vizitei în R. Moldova, de viitorul DNA și al Laurei-Codruța Kovesi, Dăncilă precizând că decizia aparține celor din justiție, iar răspunsul final aparține președintelui Iohannis.

Întrebată care e mesajul său pentru cetățenii R. Moldova privind viitorul DNA având în vedere propunerea ministrului Justiției de revocare a procurorului-șef, în contextul în care moldovenii apreciază activitatea DNA ca fiind una exemplară, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Țin să subliniez că, după cum știți, ministrul Tudorel Toader e ministru în Guvernul meu, este un ministru foarte bun, membru al Comisiei de la Veneția, în care eu am foarte mare încredere”.

”Legat de ceea ce ați spus dvs, eu am menționat în nenumărate rânduri că nimeni nu trebuie să interfereze în justiție, nici politicul, nici altcineva, justiția trebuie să fie independentă și să-și facă datoria. Domnul ministru a venit cu un raport de evaluare din punctul dumnealui de vedere, un raport argumentat. Acesta trebuie să-și urmeze cursul, iar cei care vor hotărî vor trebui să fie tot cei din justiție. Bineînțeles, răspunsul final va fi la domnul președinte Iohannis”, a mai spus Dăncilă, în cadrul conferinței de presă comună cu omologul moldovean, Pavel Filip.