Judecătorul Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ridică mai multe semne de întrebare legate de spusele liderului PSD, Liviu Dragnea, conform cărora un ofițer SRI i-a spus că Iohannis a comandat condamnarea sa.

„Sunt două aspecte aici:

1. Primul aspect, grav: întâlnirea dintre Președintele Camerei Deputaților cu un ofițer activ al serviciilor de informații pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instanței supreme. Când a avut loc? Unde? În ce temei legal? Cine a mai fost de față? Care sunt instituțiile unde se discuta acest caz? De ce participa un ofițer de informații la acea întâlnire? Ce scop avea acea întâlnire? Aici ar trebui să intervină CSM pentru a atrage atenția asupra instituțiilor statului în legătură cu implicarea voluntară a unor ofițeri în discuții și analize despre justiție.

2. Al doilea aspect, mult mai grav: declarația cum că unul dintre judecătorii cauzei ar fi fost influențat în soluția sa. În aceste condiții, Inspecția Judiciară trebuie să se sesizeze imediat: să îl audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofițerului de informații, acesta din urmă să fie audiat ca martor pentru a indica numele celui care a făcut influența și asupra cui, iar judecătorul în cauză și restul membrilor din complet să fie audiați. Dacă totul a fost o minciună, trebuie ca CSM să iasă public să arate acest lucru, iar independența completului de judecată și reputația profesională a fiecărui membru al completului să fie apărate! Dacă cele relatate sunt reale, să înceapă de urgență procedurile judiciare: penale, împotriva celor care au făcut instigare la abuz în serviciu (sau șantaj ori poate dare de mită); disciplinare sau chiar penale, dacă există magistrați influențați”, a scris judecătorul Cristi Danileț.

Sesizarea magistratului apare în contextul în care Liviu Dragnea a făcut mai multe declarații grave la adresa șefului statului și a afirmat implicarea acestuia în sentința de condamnare a sa. El a spus că a fost informat de către un ofițer SRI cum a fost convins un judecător să îl condamne și urmau și ceilalți judecători din complet.

Liviu Dragnea nu a prezentat nicio probă în sprijinul afirmațiilor sale.