Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat, marți, de Tribunalul Dolj, la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, informează Agerpres.

Decizia nu este definitivă.

Lui Vâlcov i-a fost interzis dreptul de a fi primar, ca pedeapsă complementară, faptă în legătură cu derularea unor contracte încheiate în perioada 2012-2014 între Primăria Slatina și mai multe societăți comerciale, precum și între Compania de Apă Olt SA și una dintre firme.

Totodată, instanța a dispus și confiscarea de la inculpat a sumei de 4.296.270 lei și menține măsurile asiguratorii instituite de DNA.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru instigare la dare și luare de mită. Acesta a fost acuzat că, în perioada noiembrie-decembrie 2012, în calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri - denunțător în cauză - aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie - 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei.

Banii au fost pretinși pentru ca denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina și pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice și lucrări la izolarea termică a unor blocuri.