Procurorii DIICOT au dispus marți punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Darius Vâlcov, pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea națională.

Pe 23 august 2018, Darius Vâlcov, pe atunci consilier al premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”.

Postarea în cauză a inclus șase pagini din documentul menţionat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa ”secrete de stat”, nivel ”secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002, precizează DIICOT.

Presa a scris atunci că protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde vine Adina Florea, procuror șef adjunct al Secției de anchetare a magistraților, în prezent candidat pentru șefia secției.

Darius Vâlcov a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.