Procurorii DIICOT au dispus marți punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de Darius Vâlcov, pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea națională.

Pe 23 august 2018, Darius Vâlcov, pe atunci consilier al premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe pagina personală a unei rețele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru îndeplinirea obligațiilor ce le revin potrivit legii”.

Postarea în cauză a inclus șase pagini din documentul menționat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) și respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa ”secrete de stat”, nivel ”secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002, precizează DIICOT.

Presa a scris atunci că protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, de unde vine Adina Florea, procuror șef adjunct al Secției de anchetare a magistraților, în prezent candidat pentru șefia secției.

Darius Vâlcov a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.