Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani, s-a predat la o secție de Poliție din Napoli, scrie presa din Italia.

Potrivit Corriere del Mezzogiorno, el a făcut obiectul unui mandat internațional de arestare emis de autoritățile judiciare din țara sa de origine, România, la 3 mai. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, s-a predat în urmă cu câteva ore la secția de poliție din Portici-Ercolano. Este vorba de Darius Bogdan Vâlcov, un politician și economist român, membru al Partidului Democrat și fost ministru de Finanțe, conform News.ro.

Mandatul european de arestare a fost emis pe numele său la începutul lunii, Vâlcov  urmând să execute o pedeapsă de șase ani de închisoare. Politicianul a contactat Poliția și apoi s-a predat la secția de Poliție din Portici. Deocamdată nu se cunoaște motivul prezenței sale în zona napolitană.

El a fost condamnat la începutul lunii mai definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul lingourilor de aur și a tablourilor ascunse în pereți.

Vâlcov a fost condamnat pentru trafic de influență și spălare de bani. 

Darius Vâlcov completează șirul celor care au fugit din țară înainte de a apuca să fie condamnați definitiv. Lista unor "celebri fugari", conform Agerpres, este formată din: Dragoș Săvulescu (fost finanțator al clubului Dinamo), Alina Bica (fosta șefă a DIICOT), Ionel Avram (președintele CJ Neamț), Daniel Dragomir (fost ofițer al SRI), Marian Zlotea (fost șef al ANSVSA) sau Mario Iorgulescu (fiul șefului LPF).