Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov, a fost dat miercuri în urmărire generală de Poliția Română, după ce marți a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul lingourilor de aur și a tablourilor ascunse în pereți.

El figurează pe site-ul Poliției Române la persoane urmărite general, după ce nu a fost găsit la adresa sa de domiciliu din Slatina, județul Olt.

Vâlcov a fost condamnat pentru trafic de influență și spălare de bani. Potrivit informațiilor apărute în presă, acesta ar fi în Italia. Potrivit surselor G4Media, Vâlcov nu mai are domiciliu în România, ci în Italia, unde ar avea în derulare o afacere.

Darius Vâlcov completează șirul celor care au fugit din țară înainte de a apuca să fie condamnați definitiv. Lista unor "celebri fugari", conform Agerpres, este formată din: Dragoș Săvulescu (fost finanțator al clubului Dinamo), Alina Bica (fosta șefă a DIICOT), Ionel Avram (președintele CJ Neamț), Daniel Dragomir (fost ofițer al SRI), Marian Zlotea (fost șef al ANSVSA) sau Mario Iorgulescu (fiul șefului LPF).