Mai puțin de 24 de ore au trecut de când Penitenciarul a trimis raportul prin care recomanda eliberarea din închisoare a omului de afaceri și instanța Judecătoriei Găești a decis că Ioan Niculae, condamnat în dosarul ”Mită la PSD”, trebuie pus liber.

Comisia de eliberări condiționate din penitenciarul Găești a trimis aseară Judecătoriei raportul în care se recomanda eliberarea miliadarului. Procesul urma să aibă loc pe 25 noiembrie.

Completul de judecată a preschimbat termenul pentru miercuri.

Decizia a fost luată, așadar, aproape pe loc, în condițiile în care soluționarea unor astfel de cereri a necesitat în multe cazuri mult mai mult timp.

Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Dâmbovița.

În septembrie, cererea i-a fost respinsă

Pe 22 septembrie 2015, magistrații Tribunalului Dâmbovița au respins ca nefondată, contestația formulată de Ioan Niculae la decizia din 31 august a Judecătoriei Găești, care i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare condiționată.

Ioan Niculae a fost condamnat pe 2 aprilie la doi ani și șase luni de închisoare în doarul "mită la PSD", alături de el mai fiind condamnați Gheorghe Bunea Stancu (trei ani), Gheorghe Teodorescu și Viorel Bărac (ambii la câte doi ani și șase luni).

Conform procurorilor, în cursul anului 2009 Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al organizației județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială din 2009, pentru susținerea candidatului PSD, Mircea Geoană.