Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, s-a prezentat luni la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care sunt cercetați fostul selecționer de fotbal Victor Pițurcă, fiul acestuia și șeful Romarm Gabriel Țuțu, transmite Agerpres.

Întrebat de jurnaliști la intrarea în sediul DNA de ce se află încă în funcție Gabriel Țuțu, Năsui a răspuns: "Eu am început procedurile de demitere și ele au fost oprite de cei care au venit după. Uitați-vă cine a fost în Consiliul de Administrație înainte și după. Puteți să vedeți cine a numit oamenii în CA și cine a susținut directorul general în fiecare companie de stat".

Săptămâna trecută, un judecător de la Tribunalul București a respins cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Țuțu, și a lui Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, în dosarul legat de achiziții de măști de protecție neconforme pentru Ministerul Apărării.

Magistratul a dispus ca cei doi să fie plasați sub control judiciar, având mai multe interdicții.

Alexandru Pițurcă a fost reținut marți pentru 24 de ore, fiind acuzat de cumpărare de influență, în timp ce Gabriel Țuțu a stat și el o zi în arestul Poliției Capitalei.

În același dosar, fostul selecționer Victor Pițurcă este cercetat în libertate, sub control judiciar, pentru cumpărare de influență.