În biroul lui Marian Corcodel s-au găsit, la percheziții, 250.000 de lei. El urmează să fie propus pentru arestare preventivă. Un subaltern al său a fost pus sub control judiciar.

UPDATE 2 Marian Corcodel, șeful Bazei de  Aprovizionare și Deservire a Jandarmeriei Române, a fost arestat preventiv de judecătorii de la Curtea de Apel București.

UPDATE 1 Jandarmeria Română a emis un comuncat prin care arată că este interesată de aflarea adevărului.

„Referitor la activitatea desfășurată de procurorii DIICOT la sediul Bazei de Aprovizionare și Deservire a Jandarmeriei Române în data de 03.08.2017, precizăm că aceasta s-a desfășurat implicit cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, instituția noastră fiind direct interesată de clarificarea tuturor aspectelor legale. Jandarmeria Română asigură în mod ferm opinia publică de faptul că va acorda tot suportul necesar organelor abilitate pentru clarificarea faptelor și împrejurărilor cercetate, în care sunt suspectate cadre ale instituției”, spun cei de la Jandarmeria Română.

*** Știrea inițială

Procurorii l-au reținut pe șeful Bazei de Administrare și Deservire din cadrul Jandarmeriei Române în urma perchezițiilor desfășurate de DIICOT joi.

În urma perchezițiilor, procurorii DIICOT au găsit în biroul lui Marian Corcodel 250.000 lei. Octavian Cristescu, fost ofițer DIPI, este subalternul cercetat sub control judiciar în același dosar.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2011 și până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române au constituit un grup infracțional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat, diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile și, de asemenea, și-au însușit fără drept bunuri și valori aparținând unității din cadrul căreia făceau parte", susțin procurorii.

Mai mulți actuali sau foști angajați ai Jandarmeriei Române sunt bănuiți că acordau împrumuturi de sume de bani și apoi recurgeau la constrângeri pentru a recupera banii cu tot cu dobânzile foarte mari.

În plus, unii dintre ei și-ar fi însușit bunuri și bani ce aparțineau Jandarmeriei Române.