Instanța a dispus reangajarea directorului Gabi Musteață, dat afară de la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin modificarea organigramei (post desființat) după dezvăluirea angajărilor pe pile a rudelor șefilor de la Apele Române București.

Tribunalul Iași a stabilit că Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad trebuie să îl reinstaleze pe Gabriel Musteață în funcția de director tehnic, relatează Ziarul de Iași.

ABA Prut-Bârlad trebuie să-i plătească acestuia drept despăgubiri salariile de care ar beneficiat de când a fost concediat, în februarie și până acum, plus 2000 de lei cheltuieli de judecată.

Decizia poate fi contestată.

Inginerul Gabriel Musteață le-a dezvăluit jurnaliștilor de la Recorder că a fost obligat de Petru Avram, directorul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad și vicepreședinte PNL Iași, să angajeze la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor o tânără care a fost chelneriță la un bar din Iași. Deși a studiat Chimia, tânără nu avea cunoștințe elementare în domeniu. 

După dezvăluiri, Musteață a fost concediat, pe motiv că i s-a desființat postul.

La vremea respectivă, premierul Florin Cîțu susținea că inginerul nu a fost dat afară, ci postul său a fost desființat anul trecut, prin reorganizare, iar acesta a refuzat un alt post care i s-a propus.

"Înțeleg că a fost o reorganizare anul trecut, în 3 noiembrie, prin care a fost desființat postul respectiv, nu știu cum a fost făcută, dar vă spun datele la rece, a fost o reorganizare, postul respectiv a fost desființat, anul trecut, în noiembrie. I s-a oferit alt post, nu l-a acceptat. Am vorbit cu domnul ministru Tanczos Barna să vedem dacă putem să găsim o soluție în discuțiile cu domnul respectiv. Dar acesta a fost. Nu a plecat, nu a fost acum dat afară, deci nu a fost o decizie luată acum și această informație pe care aș vrea să o corectez în spațiul public. Nu a luat nimeni decizia pentru a-l concedia pe domnul respectiv în acest moment. Decizia a fost luată anul trecut, prin reorganizare, i s-a oferit un post și a refuzat postul și acum a ajuns la final în această perioadă când putea să opteze pentru alt post. Atât. Dar domnul Tanczos Barna este în legătură și vom afla mai multe în perioada următoare", a afirmat Florin Cîțu, pe 10 februarie anul acesta, după ce a cerut o anchetă a Corpului de control la Apele Române.