Procurorii DNA Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Bogdan Dumitru Dumitrașcu, director general adjunct al APIA, pentru luare de mită.

Pe 10 decembrie 2021, Bogdan Dumitru Dumitrașcu ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul APIA – Structura Centrală și, ulterior, să o transfere la o agenție județeană, situație ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului, precizează DNA.

Cu aceeași ocazie, el ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remiși în două tranșe, înainte și după angajare.

Pe 21 decembrie 2021, Dumitrașcu ar fi primit o primă tranșă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Miercuri, 22 decembrie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

"Începând cu data de 22 decembrie 2021, prin decizia directorului general APIA nr. 2994/2021, domnul Bogdan Dumitru Dumitrașcu nu mai ocupă funcția publică de director general adjunct în cadrul APIA - Aparat Central. Decizia a fost luată ca urmare a informării APIA de către organele de cercetare penală cu privire la deschiderea unui dosar penal pe numele domnului Dumitrașcu", a anunțat APIA.