Procurorii din cadrul DNA Iași fac cercetări într-o cauză penală vizând suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de achiziții publice, în perioada 2022-2023.

În cursul zilei de joi, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 5 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Iași și Bacău, din care două sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Inițial, în spațiul public se vorbea despre Poșta Română, ulterior instituția confirmând perchezițiile DNA.

Poștra a transmis că reprezentanții DNA au ajuns joi la trei dintre sediile companiei, iar paralel cu verificările DNA, compania a demarat propria cercetare internă.

"Mai multe detalii pe această temă putem oferi odată cu finalizarea verificărilor. Asigurăm că operatorul național de servicii poștale tratează cu maximă responsabilitate toate obligațiile impuse prin lege și își gestionează cu seriozitate și cu atenție resursele și proiectele pe care le desfășoară. De asemenea, Compania cooperează în mod obișnuit cu orice autoritate publică de control, fiind deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa", a mai transmis Poșta.