DNA a confirmat, într-un răspuns pentru comunitatea Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul deschis pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere, Mioara Costin.

Reprezentanții Comunității Declic au depus, la finalul lunii iulie, la DNA, o plângere penală pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin.

Plângerea a fost făcută după ce în presă a apărut un document cu antetul Guvernului, în care consiliera de stat Mioara Costin - care a demisionat între timp - se ocupa de strategia electorală a lui Florin Cîțu în campania pentru șefia PNL.

Cătălina Hopârteanu de la Declic a declarat, la EuropaFM, că speră ca ancheta DNA să lămurească într-un timp cât mai scurt dacă premierul s-a folosit de resursele statului pentru a obține șefia partidului.

”Am văzut în răspunsul primit de la DNA că e vorba de două infracțiuni de abuz în serviciu și de instigare la abuz în serviciu, probabil în cazul premierului Florin Cîțu, în urma căreia ar fi primit foloase necuvenite. În acest caz ne gândim că poate fi vorba despre câștigarea conducerii PNL dar vrem ca această anchetă să fie una rezolvată cu celeritate de către procurorii DNA pentru că nu vrem în nici un fel să ne implicăm în lupta politică, credem că noi, cetățenii, trebuie să aflăm adevărul și nu putem permite ca la conducerea guvernului să fie persoane suspecte de infracțiuni", a spus Cătălina Hopârteanu.