Dosarul deschis de procurorii anticorupție vizează un prejudiciu de aproximativ 40 de milioane de euro. Locuințele, aflate în proprietatea Primăriei Timișoara, ar fi fost vândute în condiți ilegale, susțin procurorii.

Procurorii DNA anchetează retrocedarea ilegală a 968 de case în Timișoara, iar prejudiciul estimat s-ar ridicat la aproximativ 40 milioane euro.

Nicolae Robu a declarat la intrarea în sediul DNA că nu știe de ce a fost chemat, dar a dat asigurări că nu are „nicio treabă cu corupția”.

„Nu știu să vă spun nimic, dar vă garantez că nu am nicio treabă cu corupția, asta vă pot garanta. Nu știu nimic, am primit telefonic (citația — n.r.). Nu am emoții pentru că nu am nicio legătură nici cu corupția, nici cu traficul de influență. Am primit un telefon să fiu la ora 10,30”, a spus Nicolae Robu.

Și fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, este suspect în acest dosar.

„Am fost chemat și mi s-a spus că sunt suspect într-un dosar care vizează niște vânzări de locuințe în perioada în care am fost primar. Le-am explicat că acele acte au avut viză juridică și viză de oportunitate din partea serviciilor de specializate. Erau locuințe vândute pe Legea 112, Legea 10. Reproșul este clasic — abuz în serviciu”, a precizat Gheorghe Ciuhandu.

De asemenea, Ciuhandu a precizat că și-ar fi însușit punctul de vedere al celor care au încheiat contractele „pentru că aveau toate vizele juridice și viza de specialitate”.