Omul de afaceri Elan Schwartzenberg este acuzat că a intermediat mita între un investitor israelian și primarul de atunci al Constanței, Radu Mazăre, și pentru deputatul Alexandru Mazăre, fratele acestuia. Elan Schwartzenberg este de negăsit.

Cererea de arestare a lui Elan Schwartzenberg apare în dosarul disjuns din cel al lui Radu și Alexandru Mazăre, trimiși în judecată pentru luare de mită pentru o licitație trucată ce viza construirea cartierului „Henri Coandă”.

Procurorii au continuat cercetările față de Emilian Schwartzenberg pentru complicitate la dare de mită. Procurorii anticorupție arată în rechizitoriu că Schwartzenberg a acționat ca un "liant" între omul de afaceri Avraham Morgenstern și fostul primar al Constanței. 

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg este cel care l-ar fi pus în legătură pe Avraham Morgenstern cu "persoane capabile" să-i asigure câștigarea licitației pentru "Henri Coandă" și, totodată, cel care ar fi preluat bani de la firmele acestuia și le-a pus în conturi ale fraților Mazăre și ale altora. Schwartzenberg s-ar fi ocupat de intermedierea primirii banilor de către Radu și Alexandru Mazăre de la cetățeanul de origine israeliană Avraham Morgenstern.

Procurorii susțin că printr-o firmă controlată de Elan Schwartzenberg, ar fi fost furnizați 95.000 de euro într-un cont off-shore al lui Radu Mazăre și 40.000 de euro în unul al lui Alexandru Mazăre. Cele două sume reprezintă o parte din banii dați de Avraham Morgenstern pentru a-și asigura câștigarea contractului.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru că ar fi luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuințe sociale "Henri Coandă", pentru a o ajuta pe aceasta să câștige licitație și pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

În același dosar este judecat pentru dare de mită și Avraham Morgenstern, cel care a realizat cartierul „Henri Coandă”.