Ghiță are deja pe numele său două mandate de arestare, procurorii au cerut încă unul luni, iar dacă instanța le va accepta și pe acestea ar ajunge la cinci. Ministerul Justiției a mai cerut timp pentru a trimite în Serbia actele pentru extrădare.

Sebastian Ghiță ar putea ajunge să aibă emise pe numele său cinci mandate de arestare preventivă, după ce DNA a cerut miercuri Înaltei Curți de Casație și Justiție emiterea a două noi mandate.

Conform unor surse judiciare, acestea ar fi în dosarele „Tony Blair”, în care este cercetat și Victor Ponta, dar și în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul aceluiași Victor Ponta.

Primul dosar se referă la aducerea în România a fostului premier britanic Tony Blair. Vizita, în valoare de peste 200.000 de euro, ar fi fost plătită de Sebastian Ghiță pentru ca Ponta să câștige capital electoral. În schimb, Victor Ponta i-a rezervat pe liste un loc eligibil pentru Camera Deputaților lui Sebastian Ghiță.

Al doilea caz este cel în care cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Herțanu, este acuzat de fraude cu fonduri europene și alte infracțiuni, tot aici fiind cercetați și fostul sef al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma, precum și fiul acestuia, Vlad Cosma.

Judecătorii de la ICCJ au stabilit că vor discuta cererile DNA pe 9, respectiv 17 mai.

Amintim că luni procurorii au cerut mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță în dosarul în care este judecat pentru corupție alături de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.

Sebastian Ghiță se află momentan în custodia autorităților sârbe după ce a fost prins în Belgrad legitimându-se cu un pașaport falsificat. El a fost arestat în vederea extrădării.

Ministerul Justiției a solicitat un răgaz autorităților sârbe pentru a avea timp să traducă toate documentele pe caare le vor trimite la Belgrad împreună cu cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiță.